اکنون، پرسش اصلی این است که آیا برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری بیخطر است؟ آیا ممکن است این کار به سقط جنین منجر شود؟ آیا روش مناسبی برای انجام این کار وجود دارد؟ به منظور یافتن پاسخ مناسب برای این قبیل سوالات، پیشنهاد میکنیم در ادامه با دکترسی همراه باشید .
دوستان عزیز، در صورت عادی بودن شرایط، برقراری رابطه جنسی یکی از طبیعیترین بخشهای دوران حاملگی است. عادی بودن شرایط، به معنای نبود مشکلاتی نظیر خونریزی، لکهبینی، دردهای مداوم و مواردی از این قبیل است. در یک حاملگی عادی و کمخطر، دیواره عضلانی رحم و مایع موجود در کیسه آب، از جنین محافظت کرده و رابطه زناشویی در بارداری نمیتواند به آن صدمه بزند.
انقباضات ناشی از ارگاسم با درد زایمان تفاوت دارند و منجر به تولد زود هنگام نوزاد نخواهند شد. با این حال، برخی پزشکان، به دلیل پروستاگلاندینهای موجود در مایع منی توصیه میکنند در هفتههای پایانی بارداری از رابطه جنسی اجتناب کنید. در سه ماهه آخر حاملگی، این ماده میتواند انقباضات رحم را تحریک کند. برای اطمینان از بیخطر بودن رابطه جنسی در دوران بارداری، بهتر است اپلیکیشن دکترسی را نصب کرده و از مزایای مشاوره آنلاین با بهترین متخصصان بهرهمند شوید.
پروستاگلاندینها از مهمترین هورمونها و واسطههای شیمیایی هستند که اثرات مختلفی را در بدن ایجاد میکنند. از این میان میتوان به تحریک و تشدید انقباض رحم اشاره کرد. از این قابلیت پروستاگلاندین برای ایجاد درد در افرادی استفاده میکنند که موعد زایمان آنها سپری شده است. این کار، از طریق به کار بردن ژل حاوی این ماده در دهانه رحم انجام میشود.
در صورت وجود هر یک از شرایط زیر، پزشکان و متخصصان دکترسی شما را از برقراری رابطه زناشویی در بارداری منع خواهند کرد:
به خاطر داشته باشید، ممنوعیت رابطه زناشویی در بارداری، تنها مختص مقاربت نبوده و کلیه اعمالی را در برمیگیرد که موجب ارگاسم یا تحریک جنسی میشوند.
تجربه حاملگی هر شخص، ممکن است با فرد دیگر متفاوت باشد. میل جنسی نیز از این قاعده مستثنا نیست. برخی خانمها به ندرت برای برقراری رابطه جنسی در دوران بارداری تمایل دارند. این در حالی است که امیال جنسی و تحریکپذیری بسیاری از خانمها در این دوران افزایش مییابد.
تغییرات هورمونی، افزایش وزن، دردناک شدن پستانها، بزرگ شدن شکم، احساس تهوع و استفراغ و خستگی مفرط از نشانههای بارز بارداری به حساب میآیند. این حالتها، به ویژه در سه ماهه نخست حاملگی، شدیدتر هستند. به همین دلیل، برخی خانمها، کم شدن میل جنسی در دوران بارداری را تجربه میکنند. این در حالی است که افزایش گردش خون، به ویژه در اندامهای تحتانی، موجب برانگیختگی بیشتر تعداد دیگری از خانمها میشود.
واقعیت این است که در سه ماهه دوم بارداری، اوضاع به مراتب بهتر از قبل میشود. این مقطع از حاملگی با برطرف شدن احساس تهوع و استفراغ، افزایش اعتماد به نفس و تعادل هورمونی بیشتری همراه است. به عبارت دیگر، خانمهای باردار در سه ماهه دوم از روحیه بالاتر و میل جنسی بیشتری برخوردار هستند.
سه ماهه سوم بارداری، با شرایط ویژهای نظیر استرس بالا، بزرگتر شدن شکم، تورم دست و پا، کمر درد و درد لگن همراه است. علاوه بر اینها، اغلب زوجها نگران وضعیت جنین و محافظت از او هستند. به این ترتیب، کم شدن میل جنسی در این مقطع نیز مشاهده میشود.
موارد احتیاط رابطه جنسی در دوران بارداری عبارتند از:
همراهان گرامی، با توجه به آن چه گفته شد، به شرط عادی بودن اوضاع، برقراری رابطه زناشویی در بارداری، امری عادی است. انجام این کار، میتواند در استحکام روابط عاطفی، کاهش استرس، افزایش اعتماد به نفس و تنظیم هورمونها موثر باشد. با این حال، لازم است تمام جوانب احتیاط را در نظر داشته باشید. برای اطمینان از بیخطر بودن رابطه جنسی در دوران بارداری، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید. برای این کار، شما میتوانید اپلیکیشن دکترسی را نصب کرده و به صورت آنلاین با بهترین متخصصان کشور در ارتباط باشید.
منبع: