در رژیم کتوژنیک باید کالری و درشت مغذی ها بصورت زیر محاسبه شوند :
۵٪ کربوهیدرات – ۲۰-۱۵٪ پروتیین و ۸۰-۷۰٪ چربی .
اگه ۰ درصد کربوهیدرات باشه اسیدیته خون میاد پایین و فرد به کما میره. رژیم کم کربوهیدرات (۵٪ کالری روزانه) مثل رژیم اتکینز و رژیم کتوژنیک بدن را به فاز کتوز میبرد و از رژیم های نامتعادل کاهش وزن هستند.
هدف از رژیم کتوژنیک چیست؟
قسمت بیشتری از کالری روزانه از پروتئین و چربی و مقدار کمتری از کربوهیدرات تامین شود و کربوهیدرات هایی که به راحتی قابل هضم هستند مثل شکر، نوشابه، شیرینی و نان سفید از رژیم حذف میشوند. رژیم کتوژنیک یک برنامه غذایی با حداقل ممکن کربوهیدرات و مواد نشاسته ای و در عوض سرشار از چربی نظیر خامه، کره، آجیل، روغن ها و آووکادو میباشد. بسیاری از مردم فکر میکنند که رژیم کتوژنیک سبب کاهش بروز سرطان، کاهش وزن و جلوگیری از ایجاد سرطان میکند اما این تصور درست نیست. تاریخچه رژیم به درمان در بیماری صرع (تشنج) برمیگرده که طبق نظر پزشک تغذیه برای یک دوره ی مشخص استفاده میشود.
عوارض رژیم کتوژنیک:
پیروی از رژیم کتوژنیک میتواند عوارض شدیدی از جمله ناتوانی عضله قلب، خستگی، نارسایی کبد، اختلالات هورمونی و قاعدگی و سنگ های کلیوی همراه است.
یکی دیگر از عوارض رژیم کتوژنیک، تحلیل عضلات و افزایش تولید اوره و بعبارتی افزایش حجم ادرار و درنتیجه کم شدن آب بدن است.
ویروس کرونا در شرایط کم آبی بستر رشد در بدن را پیدا کرده و درنتیجه کم آبی و عدم جایگزینی مایعات از دست رفته در بدن سبب افزایش احتمال ابتلا به کرونا میشود. در این رژیم میوه و سبزیجات جایگاهی ندارند و همین مسئله سبب کاهش دریافت آنتی اکسیدان هایی مثل ویتامین ث میشود که نقش مهمی در پیشگیری از کرونا دارد
Adherence این رژیم کمه یعنی پایبندی به رژیم کمه چون رژیم سختیه
فیبر بدن کم میشه چون میوه استفاده نمیشه چون میوه هم کربوهیدرات داره پس هم فیبر هم ویتامین بدن کم میشه و یبوست میده
پروتیین اش هم کافی نیست و برای همین عضله هم ایجاد نمیشه که انرژی بگیرین
یکی از کتون های تولیدی بدن , استون هستش که باعث بوی بد دهان میشه
عوارض گوارشی مثل تهوع ، استفراغ و سوزش سردل ایجاد میکنه
اختلال حرکتی با ادامه دادن رژیم آغاز میشود
ریزش موی شدید هم از دیگر عوارض رژیم است
سلول های خونی هم از گلوکز برای تامین انرژی استفاده میکنن و چون در بدن محدوده و چربی دریافتی بالاست باعث التهاب و سپسیس (عفونت خونی سیستمیک ) میشه
سیستم ایمنی بدن را ضعیف میکنه
خطر شکستگی و پوکی استخوان هم از عوارض رژیم کتوژنیک است
چون چربی دریافتی بالاست مقاومت به انسولین هم تو بدن زیاد میشه و فرد مستعد دیابت تایپ ۲ میشه
نارسایی قلبی سکته قلبی و کبدی (چون چربی اضافی که تو رژیم کتو هستش در کبد رسوب میکنه) سنگ کلیه (اگزالاتی) اختلال عادت ماهانه هم ایجاد میکنه
هیچگاه بدون نظر متخصصین آگاه و به روز، از رژیم غذایی که اثبات نشده اند استفاده نکنید.
ضررهایی که رژیم کتوژنیک برای بدن دارد عبارتند از :
غذای عمده مغز، گلوکز است (همان قندی که در نان، برنج و ماکارونی وجود داره و روزانه تا حدی باید به بدن برسد ) پس من وقتی این رژیم را دارم این ماده به بدن من نمیرسه و به مرور سیستم عصبی دچار اختلال میشه و فرد دچار اضطراب و کاهش آستانه تحمل و حتی افسردگی هم میتواند دچار شود.
در این رزیم میزان چربی دریافتی بالاست یعنی داخل رژیم فرد باید مدام گوشت قرمز مصرف کند و حتی خامه سرشیر کره و ... هم باید مصرف کنه که این به هیچ عنوان در رژیم سالم توصیه نمیشه و شما در نظر داشته باشین استفاده ی چربی بالا چه از نوع خوب چه بد، باعث میشه چربی در کبد رسوب کند و ایجاد کبدچرب میکنند و حتی چربی خون شمارا بالا میبرند و همه ی این عوامل فرد را مستعد سکته قلبی و مغزی و بطور کلی فرد را مستعد اختلالات متابولیسمی میکند
پس این نکته را بدانید رژیم کتوژنیک فقط در موارد خاص و بیماری های خاص قابل اجرا است که بسته به نظر کارشناس متخصص تغذیه شما دارد که عمدتا از این رژیم استفاده بکنید یا خیر. برای رسیدن به وزن ایده آل و بطورکلی تنظیم وزن یک رژیم غذایی متعادل که هم نان داشته باشد هم برنج داشته باشد هم گوشت هم میوه و هم سزیجات و هم لبنیات اما به میزان کافی و محاسبه شده برای شما بسیار ضروری است. رژیم کتوژنیک محرک سرطان های وابسته به هورمون است و به هیچ وجه برای کاهش وزن توصیه نمیشه زیرا یکی از عواملی که سبب سرطان سینه و رحم و تخمدان و پروستات میشه افزایش استروژن در بدنه که این هورمون هم از تحمدان ترشح میشه هم از بافت چربی . پیش ساز تولید استروژن در بدن کلسترول است پس وقتی رژیم پرچرب مثل کتو میگیرید میزان کلسترول بخاطر مصرف روغن گیاهی و حیوانی بالا میره و تولید استروژن بیشتر و عاملی برای تولید بافت سرطانی میشه. لبنیات سنتی نیز میتونه سیستم ایمنی را ضعیف کنه و رشد سلول های سرطانی بده. کتون بادی ها خون را اسیدی میکنند و باعث خروج کلسیم از استخوان و پوکی استخوان میشوند. افراد چاق نیز چون استروژن بالاتری در بدن دارند (از بافت چربی آزاد میشه) و هم اگر رژیم کتو بگیرند (چربی رژیم بالاست) در معرض ابتلا به سرطان های سینه و رحم و تخمدان و پروستات هستند. پس این رژیم در هیچ شرایطی توصیه نمیشه.
کلام آخر:
شما با نصب اپیلیکشن دکترسی به راحتی به تناسب اندام دلخواه خود خواهید رسید. شما در هر مرحله از رژیم غذایی تیم تخصصی تغذیه و رژیم درمانی همراه شما خواهد بود تا شما را در رسیدن به وزن دلخواه و ایده آل خود همراهی کند. از جمله رژیم های غذایی موجود در اپلیکیشن دکترسی رژیم کاهش وزن، رژیم، افزایش وزن، رژیم تثبیت وزن، رژیم بیماری های خاص مانند : رژیم دیابتی، رژیم کلیوی، رژیم کبد چرب، رژیم قلبی وعروقی میتوان نام برد. برای دریافت دریافت رژیم غذایی کلیک کنید و اپلیکیشن دکترسی را نصب کنید. همچنین میتوانید با برقراری تماس با شماره تماس 02191005077 از پزشکان و متخصصان تغذیه دکترسی بصورت رایگان مشاوره پزشکی دریافت کنید.