این بیماری برای همه افراد ممکن است رخ دهد و هرچند که در برخی از گروهها سنی ممکن است شایعتر باشد. البته لازم به ذکر است در صورتی که به یبوست دچار شدید جای نگرانی نیست زیرا درمان آن به راحتی در دسترس است.
هر زمان با مشکل دفع روبرو شدید اولین موضوعی که میتوانید به آن فکر کنید یبوست است. یبوست موجب میشود تا فرد بیمار در هنگام دفع مدفوع خود با مشکل مواجه شود که این امر بسیار ناخوشایند و در برخی از مواقع با درد روبرو است.این روال در ابتدا شاید زیاد دردناک نباشد اما در صورتی که برای آن چارهای پیدا نکنید بیماری پیشروی میکند و برای شما دردسر آفرین میشود.
به صورت عادی ممکن است افراد در روز ۲ تا ۳ بار عمل دفع را انجام دهند، اما در صورتی که فرد به بیماری یبوست دچار شود هر ۲ یا ۳ روز یکبار اجابت مزاج را خواهد داشت. به این نوع از یبوست خفیف گفته میشود. حال اگر فاصله بین هر اجابت مزاج بیشتر از ۳ روز به طول انجامد یعنی فرد بیمار به یبوست شدید دچار شده است. در صورتی که بیمار با این مشکلات چند سال درگیر باشد و با کوچکترین مشکلی از یبوست خفیف به نوع شدید آن دچار شود یعنی بیماری از نوع مزمن هست.
در صورتی که فرد بیمار دچار یبوست مزمن باشد علائم آن متفاوت است.
دلایل مختلفی میتواند باعث دچار شدن فرد به یبوست شود. البته این اتفاق برای افراد بالای ۶۵ سال و بانوان بیشتر از سایرین ممکن است که رخ دهد.
برای پیشگیری از یبوست باید در رژیم غذایی و مایعات خود تغییراتی را ایجاد کنید تا مدفوع در روده شما دچار انسداد نشود.
در صورتی که دچار یبوست شدهاید بهتر است توصیههای ما در این مقاله را به خوبی مطالعه و آنها را اجرا کنیدو همینطور با نصب اپلیکیشن دکترسی با پزشک متخصص مشاوره داشته باشید . بیماری یبوست ارتباط مستقیمی به دستگاه گوارش دارد و هیچگونه ربطی به کبد و بخشهای دیگر بدن ندارد.
منابع