یکی از موارد بسیار مهمی که در زیبایی ظاهری ما نقش دارد، بدون شک مو است. در واقع تحقیقات نشان میدهد افرادی که ریزش موها و طاسی را تجربه میکنند، ممکن است اعتماد به نفس خود را از دست دهند.این قضیه به ویژه در مردان زمان برخورد با جنس مخالف شایع است. با این حال، ریزش موها مشکلی است که ربطی به جنسیت ندارد و در این مطلب از دکتر سی میخواهیم کاملتر به این موضوع رسیدگی کنیم و دلایل آن را توضیح دهیم. پس عزیزان تا انتها مانند همیشه با ما باشید.
روی سطح تمام پوست بدن انسان مو رشد میکند، به جز جاهایی مانند کف دست، کف پا، پلکها و ناف. اما بسیاری از موها بسیار ریز هستند و عملا دیده نمیشوند.مو از پروتئینی به اسم کراتین تشکیل شده است که در فولیکولهای مو در لایه خارجی پوست تولید میشود. زمانی که فولیکولها سلولهای جدید مو را تولید میکنند، سلولهای پیر با سرعتی تقریبا 15.2 سانتیمتر در سال به خارج از سطح پوست رانده میشوند.
این مویی که دیده میشود در واقع یک رشته از سلولهای کراتینی مرده است. یک فرد بزرگسال معمولی تقریبا 100 تا 150 هزار مو دارد و روزانه حداکثر 100 عدد از آنها را از دست میدهد.بنابراین اگر زمان شانه کردن موها کمی مو روی شانه جمع شد، نیازی نیست سریعا نگران شوید. تقریبا 90 درصد موی سر انسان در هر زمانی در حال رشد است.
هر فولیکول چرخه عمر خود را دارد که میتواند تحت تاثیر عواملی مانند سن، بیماری و مجموعه مسائل دیگر قرار گیرد. این چرخه عمر به سه مرحله تقسیم میشود:
همچنین باید دقت کنید هرچه سن افراد بالاتر میرود، سرعت رشد موی آنها کمتر میشود.
ریزش موها با اصطلاح آلوپسیا شناخته میشود و انواع متعددی دارد که در ادامه برایتان توضیح میدهیم.
ریزش موی اینولوشنال یک عارضه طبیعی است که در آن مو با افزایش سن باریک میشود. تعداد بیشتری از فولیکولهای مو وارد مرحله استراحت میشوند و موهای باقیمانده کمتر و کوتاهتر خواهند شد.
ریزش موی آندروژنیک یک عارضه ژنتیکی است که مردان و همچنین زنان میتوانند دچار آن شوند.
مردان مبتلا به این عارضه که الگوی طاسی مردان نامیده میشود، میتوانند از اوایل دهه 20 زندگی یا دوران نوجوانی خود از ریزش مو رنج ببرند.مشخصههای این مشکل، عقب رفتن خط رویش مو و ناپدید شدن تدریجی مو از تاج سر و جلوی پوست سر است.
زنان مبتلا به این عارضه که الگوی طاسی زنان نامیده میشود، تا دهه 40 زندگی خود یا بعد نازک شدن قابل توجه مو را تجربه نمیکنند.زنان باریک شدن کلی مو را روی تمام پوست سر خود میبینند و بیشترین شدت ریزش در تاج سر است.
آلوپسی آره آتا یا ریزش مو سکهای ناگهان شروع میشود که نتیجه آن ریزش انبوه مو در کودکان و نوجوانان است.این عارضه ممکن است منجر به تاسی کامل (آلوپسی توتالیس) شود، اما تقریبا در 90 درصد افرادی که این مشکل را دارند، مو رشد خود را مجددا پس از چند سال از سر میگیرد.
این نوع ریزش زمانی رخ میدهد که در تمام بدن از جمله ابروها، مژهها و موی اندام تناسلی ریزش مو را تجربه کنید.
این مورد اکثرا در کودکان دیده میشود و یک ناهنجاری روانی است که فرد مبتلا موهای خود را میکند.
این ریزش باریک شدن موقتی مو روی پوست سر است که به علت تغییر در چرخه رشد مو رخ میدهد. تعداد زیادی از موها همزمان وارد مرحله استراحت میشوند که نتیجه آن ریزش و و سپس باریک شدن است.
این نوع ریزش که به اسم آلوپسی زخمی نیز شناخته میشود، ریزش دائمی را به همراه میآورد.عارضههای التهابی پوست (آکنه، سلولیت، فولیکولیت) و سایر اختلالات پوستی (مانند بعضی از اشکال لیکن پلان و لوپوس) اغلب زخمهایی را به وجود میآورند که توانایی بازسازی مو را از بین میبرند.
علائم ریزش مو و انواع آن در بین مردان، زنان و کودکان متفاوت است. گرچه، افراد در هر سن و با هر جنسیتی ممکن است متوجه شوند در شانه آنها مو جمع شده است یا زیر دوش زمان استحمام ریزش آن را ببینند.
گرچه از دوران باستان درمانهای زیادی با وعده رشد مجدد موهای سرهای طاس وجود داشته است، ولی اکثر مردان و زنانی که موی نازک دارند برای برگرداندن قابلیت رشد آن اقدام کمی میتوانند انجام دهند.بسیاری افراد به علت زیبایی یا پس از ریزش پس از دارو درمانی یا جراحی از کلاهگیس و اکستنشن استفاده میکنند.
برخی افراد جای ابرو یا مژه از دسترفته را خالکوبی میکنند. از طرفی، بعضی داروها سرعت ریزش را آهسته میکنند و درمانهای جایگزین ممکن است سلامت موی باقیمانده را تقویت کنند، ولی هیچ درمانی مو را به تمام سر شما بر نمیگرداند.
با این حال، برخی افراد از داروها یا درمانهای زیر برای ریزش استفاده میکنند:
ریزش مو با توجه به این که با زیبایی انسان ارتباط مستقیم دارد باید جدی گرفته شود. علت این اتفاق همانطور که در بالا توضیح دادیم میتواند گسترده باشد و به شکلهای مختلف رخ دهد.سعی کردیم با این مقاله اطلاعات جامعی در مورد ریزش مو در اختیار دوستان قرار دهیم. با وجود این اگر نیاز به توضیح بیشتر است یا سوالی دارید، میتوانید اپلیکیشن مشاوره آنلاین دکترسی را نصب کنید.
منبع:
https://www.webmd.com