هپاتیت: این بیماری به نوعی التهاب کبدی اطلاق میشود که میتواند عامل ویروسی یا غیر ویروسی داشته باشد.Hepatitis ویروسی و انگلی به عفونت ویروسی گفته میشود که به التهاب کبد منجر میشود. در برخی موارد با مصرف برخی داروهای خاص و مواد سمی فرد به این بیماری مبتلا خواهد شد. از دیگر عوامل ابتلا به این بیماری ایجاد اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن است. به صورتی که با واکنش خود ایمنی نسبت به سلولهای کبدی این عارضه در افراد ایجاد میشود.
بیماری هپاتیت انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن اشاره شده است. سه نوع آ، بی و سی از اصلیترین ویروسهای منتقل کننده این بیماری هستند و در برخی موارد سایر عفونتها ممکن است منجر به این بیماری شود.
هر چند که بیماری Hepatitisهمراه با علائم شدید و حادی نیست، اما در برخی موارد با مشاهده علائمیکه در زیر آمده است میتوان به وجود این بیماری شک کرد. شما میتوانید در صورت بروز هر یک از این علائم و با نصب اپلیکیشن مشاوره آنلاین دکترسی در خصوص احتمال ابتلا به این بیماری و روشهای درمان آن اطلاعات لازم را کسب کنید.
اگر عفونت حاد داشته باشید ، علائم شما از 2 هفته تا 6 ماه پس از آلوده شدن شروع می شود. اگر به عفونت مزمن مبتلا باشید ، ممکن است تا سالها بعد علائمی نداشته باشید.
راه های تشخیص :
آزمایش های تصویربرداری مانند سونوگرافی ، سی تی اسکن یا MRI انجام شود
برای تشخیص دقیق و بررسی آسیب کبدی ممکن است نیاز به بیوپسی کبد باشد
آیا می توان از هپاتیت پیشگیری کرد؟
بسته به نوع هپاتیت ، روش های مختلفی برای پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به هپاتیت وجود دارد. به عنوان مثال ، عدم مصرف زیاد الکل می تواند از هپاتیت الکلی جلوگیری کند. واکسنهایی برای جلوگیری از هپاتیت A و B. وجود دارد که نمی توان از هپاتیت خود ایمنی جلوگیری کرد.
بسیاری از متخصصان علوم پزشکی معتقدند که برای جلوگیری و نیز کمک به درمان بهتر انواع بیماریهای هپاتیت بهتر است به حفظ سلامت کبد بود. پیروی از رژیم غذایی سالم و نیز ایجاد تغییراتی در سبک زندگی میتواند به افراد در حفظ سلامت کبد کمک کند. در ادامه با دکتر سی همراه باشید تا راهکارهای حفظ سلامت کبد را فرا بگیرید:
منبع: