شرایطی که در آن استخوانهای بدن فرد مثل سابق متراکم نیست و به راحتی شکسته خواهند شد را پوکی استخوان میگویند، اما علت پوکی استخوان چیست؟ همچنین علائم پوکی استخوان چگونه ظاهر میشود؟ و یا پوکی استخوان در سالمندان سبب چه اتفاقاتی خواهد شد؟ جواب همه این سوالات را در ادامه با دکترسی پاسخ خواهیم داد.
شکستگی که ناشی از این بیماری ایجاد خواهد شد میتواند فوقالعاده دردناک بوده و سبب ناتوانی فردی شود که به آن مبتلا شده است، برای مثال در کشور آمریکا 53 میلیون نفر به پوکی استخوان مبتلا هستند یا به خاطر کم بودن توده استخوانی آنها در معرض ابتلا قرار دارند.
بررسیها نشان داده که خانمهایی که در سن یائسگی قرار دارند، بیشترین احتمال ابتلا به این بیماری خطرناک را دارند. همچنین پوکی استخوان در سالمندان را بسیار شایعتر از سایر گروههای سنی میتوان دانست، در این زمان است که باید از خودتان بپرسید برای جلوگیری از پوکی استخوان چه اقداماتی را باید انجام داد؟ با نصب اپلیکیشن مشاور آنلاین دکترسی با این بیماری و علائم آن آشنا شوید و اگر در سنین بالا قرار دارید حتما به سلامتی خود توجه کنید.
هر مشکلی علتی دارد در این مورد هم همواره عللی باعث بروز این مشکل بزرگ یا بهتر است بگوییم بیماری خواهند شد که در ادامه با دکتر سی به بررسی هریک از آنها خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
در جواب به این سوال که آیا میتوان از پوکی استخوان جلوگیری کرد؟ و علائم پوکی استخوان چیست؟ باید بگوییم بله میتوان از آن جلوگیری کرد اما در زمینه بروز علائم باید بگوییم که این بیماری را مدتها ممکن است، مهمان بدن شما باشد و در حال پیشرفت بوده بدون این که کوچکترین علائمی را از خود نشان دهد.
بسیاری پوکی استخوان را در گروه بیماریهایی با علائم خاموش میدانند که معمولا تا وقتی که به مرحله پیشرفته نرسیدهاند همچنان بدون علائم هستند، شاید به همین دلیل باشد که پوکی استخوان در سالمندان نمود بیشتری مییابد و این گروه سنی را بیشتر درگیر خود میکند.
در ادامه با دکترسی به بررسی این مشکل بزرگ که گریبانگیر بسیاری از افراد هست، بیشتر آشنا خواهیم شد.
محققان پوکی استخوان را بیماری دوران کودکی میدانند که در سنین پیری خود را نشان میدهد زیرا ساختن استخوانهای محکم و قوی البته بدون این که مشکلات ژنتیکی را در نظر بگیریم در سنین جوانی و نوجوانی معمولا اتفاق میافتد و تغذیه سالم و پرهیز از مواردی که در بالا گفته شد سبب میشود که استخوانهایی داشته باشید که در سنین میانسالی و پیری سبب دردسر شما نشوند.
شاید خیلی از شماها فکر کنید که این مشکل نمیتواند در خانمهای جوان خودش را نمایان کند و تنها پوکی استخوان در سالمندان خود را نشان خواهد کرد در جواب به این مورد میتوان به علت پوکی استخوان اشاره کرد که در بالا به طور کامل به آنها اشاره شده است. بانوان بسیار در خطر ابتلا به این مورد هستند به منظور جلوگیری از پوکی استخوان استفاده از مواد مغذی و همینطور ورزش کردن را باید دو جزء جداییناپذیر زندگی خود قرار دهید.
علل ایجاد پوکی استخوان در مردان را هم میتوان در سبک زندگی آنها جستجو کرد. شرایط و عادات زندگی معمولا باعث ایجاد این بیماری در آنها خواهد شد.برای مثال سیگار کشیدن، مصرف الکل، آسم، بیماریهای دستگاه گوارش، هیپوگنادیسم یا پایین بودن سطح هورمونهای تستوسترون، انسداد مزمن ریوی و... در مردان بسیار شایع بوده، به همین خاطر بسیاری از آقایان ممکن است در خطر ابتلا به پوکی استخوان قرار بگیرند.بدون شک در هر سن و سالی که قرار دارید با اصلاح عادات زندگی خود قادر خواهید بود که از حاد شدن مسئله جلوگیری کنید چرا که این بیماری خاموش در پیری برای شما دردسر آفرین خواهد شد.
دوران کودکی و نوجوانی را مهمترین ایام عمر برای رشد بهینه استخوانها میدانند، چرا که در این دوران میتوان گفت که خبری از علائم پوکی استخوان نیست، البته اگر از بحثهای ژنتیکی در این زمینه چشمپوشی کنیم. در این سنین معمولا افراد قادر خواهند بود با استفاده از عادات غذایی درست و ورزش کردن از ابتلا به این بیماری و نمود پیدا کردن در دوران سالمندی جلوگیری کنند البته مواردی باعث تاثیر بر روی توده استخوانی در این سنین نیز خواهند شد مثل دیابت شیرین، پرکاری تیروئید، بیاشتهایی عصبی، سندروم کوشینگ و... است که علت پوکی استخوان در این گروه از افراد را فراهم میکند.
منبع: