با نصب اپلیکیشن مشاوره آنلاین دکتر سی میتوانید به مقالات بیشتری درباره این موضوع دسترسی داشته باشید.
همانطور که از نامش پیداست نوشیدن الکل باعث به وجود آمدن این بیماری نخواهد شد، در واقع تجمع چربی بیش از حد استاندارد سبب پیدایش این نوع از کبد چرب میشود. کبدچرب غیر الکلی هم به نوبه خود به دو گروه کبد چرب ساده و استئاتو هپاتیت تقسیم میشود.در کبدچرب ساده تنها چربی درون کبد تجمع یافته و آسیب جدی به سلولهای این اندام مهم وارد نمیشود یا اگر هم وارد شود بسیار جزئی بوده و مشکل حادی که زمینهساز عوارض جدی باشد در پی نخواهد داشت.
دومین نوع از کبد چرب غیر الکلی استئاتو هپاتیت غیر الکلی است که برخلاف کبد چرب ساده فرد مبتلا دچار التهابات کبدی شده و به سلولهای آن آسیب جدی وارد میشود. باید خیلی مراقب باشید که به این نوع کبد چرب دچار نشوید؛ زیرا آسیب کبدی وارد شده در این نوع میتواند منجر به سرطان کبد یا فیبروز شود که عوارض جبران ناپذیری برای بدن شما در پی خواهد داشت.
این نوع از کبد چرب در اثر نوشیدن بیش از حد الکل ایجاد میشود. به طور طبیعی بدن هر فردی که به نوشیدن مشروبات اعتیاد دارد میتواند آن را کاملا تجزیه کرده و دفع کند اما باید توجه داشت که این فرآیند با تولید مواد مضر باعث آسیب جدی به بافتهای کبد میشود. التهاب ایجاد شده باعث پایین آمدن ایمنی بدن میشود و دفاع طبیعی بدن را مختل خواهد کرد، با مصرف بیش از حد الکل در واقع این کبد شماست که باید پاسخگوی این زیان باشد و در مراحل بعد میتواند سبب بروز بیماری سیروز شود. با نصب اپلیکیشن مشاور آنلاین دکتر سی میتوانید در مورد این بیماری بیشتر بدانید و در حفظ سلامتی خود بیشتر تلاش کنید.
علت اساسی بیماری کبد چرب تقریبا ناشناخته است اما محققان عقیده دارند که این بیماری در بعضی از افراد بیشتر از سایرین ممکن است ایجاد شده و عوارض خود را نمایان سازد. در زیر به چند نمونه از مواردی که ممکن است سبب چرب شدن کبد و عوارض بعد از آن شود اشاره خواهیم کرد.
کبد چرب بیماری بسیار فراگیر بوده و 25 درصد مردم جهان را تحت تاثیر قرار میدهد زیرا امروزه با درگیرشدن مردم به مواردی از قبیل چاقی، دیابت نوع دوم و کلسترول بالا این بیماری نیز بسیار افزایش یافته است. در مقابل کبد چرب الکلی فقط در میان کسانی که الکل مصرف میکنند مشاهده میشود، احتمال ابتلای زنان به این بیماری بیشتر از سایر افراد است.
بیماری کبد چرب الکلی و غیرالکلی را میتوان جزء بیماریهای خاموش به حساب آورد چراکه دارای علائم اندک یا در بسیاری موارد بدون نشانه بیماری هستند، اگر هم علائمی داشته باشد بسیار خفیف است مثلا احساس درد در قسمت بالای سمت راست شکم و یا احساس خستگی مداوم.
از آنجا که این بیماری اغلب بدون نشانه بوده به همین خاطر تشخیص آن بسیار مشکل است. میتوانید با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشها تخصصی در این زمینه به بیماری کبدی خود پی ببرید. نمونه گیری یا سونوگرافی یکی از اصلی ترین روش های تشخیص هستنند و یا آزمایش خون انجام بگیرند واین که به بررسی داروهایی که مصرف میکنید بپردازند.
سیروز بیماری است که با زرد شدن رنگ پوست و همینطور سفیدی چشمها خود را نمایان میکند با انجام آزمایشها کبدی و همینطور شمارش تعداد گلبولهای خون میتوان به این بیماری پی برد، در بسیاری از موارد سفت شدن کبد باعث میشود که پزشکان به انجام عمل عکسبرداری از کبد بپردازند.
برای درمان کبد چرب غیر الکلی پزشکان کاهش وزن را به مراجعین خود پیشنهاد میدهند، در واقع کاهش وزن منجر به کاهش چربی کبد میشود. اگر پزشک معالج شما تشخیص دهد که داروی خاصی باعث بیماری شما شده باید سریع آن را قطع کنید و یا این که اگر نتوانید به راحتی دارو را کنار بگذارید میتوانید مصرف آن را کم یا با داروی دیگر جایگزین کنید. تاکنون هیچ دارویی مستقیما برای درمان کبد چرب ساخته نشده است.
برای درمان کبد چرب الکلی به طور قطع باید مصرف مشروبات الکلی را کاملا کنار بگذارید، ممکن است برای ترک اعتیاد به الکل نیاز به یک درمانگر داشته باشید. همچنین داروهایی وجود دارند که با کاهش ولع خودن الکل این اعتیاد را از بین برده و ضامن سلامتی کبد شما میشوند.هر دو نوع کبد چرب الکلی و غیر الکلی میتواند در نهایت منجر به بیماری سیروز شود که خوشبختانه داروهایی برای این بیماری کشف شده اما در موارد بسیار شدیدتر سبب نارسایی کبد و پیوند آن میشود.
تغییر سبک زندگی میتواند به شما در کنترل این بیماری کمک کند برای نمونه مصرف نمک و شکر را محدود کنید، سبزیجات و غلات کامل را جایگزین غذاهای چرب و فست فود کرده و همینطور ورزش منظم داشته باشید؛ زیرا کاهش وزن همیشه چارهساز است و در آخر هم برای مصرف ویتامینها و مکملهای غذایی باید حتما با پزشک مشورت کنید زیرا بعضی از انواع داروهای گیاهی میتواند سبب آسیب به کبد شما شود.
منبع: